Menü Bezárás

Négy hasznos tipp költözéshez

Egy költözés minden esetben idegőrlő lehet. A rengeteg pakolás, a sok csomagolás, a dolgaink folyamatosan világgá tűnnek és még lehetne sorolni. Van azonban pár olyan tipp, amely megkönnyítheti a bútoraink és az apróságaink átköltöztetését egyik lakásból a másikba. Ebben a cikkben megpróbálunk ebben segíteni!

1.      Tipp: Tervezzünk előre!

Ahogy szinte mindent, úgy ezt is érdemes előre megtervezni. Egy jól átgondolt ütemterv sokat segíthet a stresszmentes költözésben. Ha ezt folyamatosan követjük, megosztjuk a családdal és a barátokkal, akik a segítségünkre vannak, sok bosszúságtól kímélhetjük meg a társaságot. Az eredmény egy kevés veszekedéssel lezajlott költözés lehet.

Sosem szabad mindent bedobálni egy dobozba, hiszen, ha nem sikerül időben kipakolni, akkor fogalmunk sem lesz arról, hogy mit hova tettünk. Ráadásul lehetnek benne törékeny apróságok is, amelyekért kár lenne. Lesznek holmik, amik sosem kerülnek már elő, legalábbis nem arra az időszakra, amikor kellenének. Kinek ne lenne olyan doboza, ami még hónapokkal, vagy akár évekkel később sem került kipakolásra?

2.      Tipp: Bútorszállítás

A bútorszállítás lesz a legnagyobb probléma. Amennyiben egyedül, esetleg a társasággal szeretnénk megoldani, költöztető nélkül, szükség lesz hevederre bútorszállításhoz. Ez azért is előnyös, mert segítségével jóval biztonságosabban vihetjük a nagyobb darabokat egyik helyről a másikra. Miért ne könnyítenénk meg a saját dolgunkat, ha csak tehetjük? Persze ne feledkezzünk meg a nagy teherbírású személyekről sem, akik segítenek majd nekünk a bútorokat lecipelni az emeletről vagy éppen a társasházból.

3.      Tipp: Csomagolóanyagok beszerzése

Persze vásárolhatunk drága költöztető dobozokat, de igazából teljesen feleslegesek. Pár darab persze jól jöhet, hiszen tiszták, ám sok esetben nem elég tartósak nehezebb dolgok számára. Mivel ugyanakkorák, így könnyedén egymásra lehet őket pakolni, ám nem árt körbe kérdezni a rokonságban. Biztosan mindenkinek lapul otthon pár doboza, amely tartós és minőségi papírból készült. Manapság ráadásul a nagyobb üzletekből is kérhetünk már nem használt, nagy méretű darabokat, amelyek jól jöhetnek a csomagolásnál. Ehhez kelleni fog ragasztóra, illetve kötözőre egyaránt.

4.      Tipp: Járművek nagysága

Egy kis méretű lakás költöztetéséhez elegendő lesz egy személyautó is, ám egy nagyobb esetében már szükség lesz teherautóra is. Egy családi ház esetében azonban már érdemesebb egy 7,5 tonnás teherkocsit bérelni, hiszen ilyenkor még a kerti dolgokat és a padláson lévő apróságokat is szállítani kell.

Összegezve

Vajon mi mindenre van szükség egy költözéshez? Reméljük, hogy ebben a cikkben segítségedre voltunk, hogy megkönnyítsük a folyamatot. Ezek alapján mindenképpen tervezd meg előre a folyamatot, majd jöhet a csomagolóanyag vásárlása. Persze kelleni fog heveder bútorszállításhoz, hiszen csak így pakolhatunk át biztonságosan egyik lakásból a másikba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük