Menü Bezárás

A lakberendezés 7 legfontosabb kiegészítője

A stílusos és kényelmes otthon megteremtése nehéz feladat, de sokkal könnyebbé válhat az egész, ha fejben tartjuk a lakberendezés 7 legfontosabb kiegészítőjét, amik használatával élhetőbb otthont varázsolhatunk magunk számára.

1, Világítás

Minden stílusos otthon alappillére a megfelelő világítás. Ezek között megtalálhatók:

  • csillárok,
  • mennyezeti lámpák,
  • asztali lámpák
  • dekor lámpák.

A környezet- és energiatudatos életmód fényében nem meglepő, hogy ezen a téren egyre népszerűbbek a LED-es lámpák, amik hosszabb élettartamúak és színerejük is gyakran módosítható. Így egy valóban stílusos otthon képét kelthetjük egy összejövetel, vagy épp romantikus vacsora során is.

2, Térelválasztók

A térelválasztók egyre nagyobb szerepet kapnak a lakberendezés terén, hiszen ezek segítségével a meglévő kisebb tereket nagyobbnak éreztethetjük, illetve a nagyobb tereket jobban tagolhatjuk, így akár egy külön dolgozósarkot is létrehozhatunk a nappaliban, vagy épp a konyhát elválaszthatjuk az étkezőtől, ha épp valami konyha remeket készítenénk.

3. Polcok

A polcok elsősorban praktikus mivoltuknak köszönhetően számítanak nélkülözhetetlen elemeknek az otthonok berendezése terén. Ezen a téren ma már számos stílusos és innovatív megoldással találkozhatunk, amik között modern fém és rusztikus fa polcok is megtalálhatók. A nappalikat gyakran feldobhatjuk egy komplett polcrendszerrel is, aki stílusos megjelenést kölcsönözhet otthonunknak és tárolás szempontjából is hasznos lehet.

4. Szőnyegek

A szőnyegek segítségével főképp optikailag tuningolhatjuk otthonunkat. Egy megfelelő színválasztással ugyanis könnyedén tágíthatjuk, vagy épp szűkíthetjük a teret, persze csak optikailag. Emellett egy jó anyagválasztással a lakás hőérzetét is javíthatjuk. Egy puha nappaliba elhelyezett szőnyeg nagyban javíthatja a hőérzetünket is.

5. Függönyök

Természetesen a szőnyegek mellett nem maradhatnak el a függönyök sem, amik szintén az adott helyiség stílusát dobhatják fel. Emellett választhatunk sötétítő függönyöket is, amivel a kintről érkező fényt zárhatjuk ki, ha egy délutáni mozizásra, vagy egy kis magányra vágynánk.

6. Bútorzat

Természetesen lakberendezés szempontjából komoly tényezőnek számítanak a megfelelően kiválasztott bútorok. Ezen a téren az anyagválaszték, a stílus mind-mind hozzájárulhat az egységes összkép kialakításához.

7, Bútor kiegészítők

Sokan nem is gondolnák, de a kiváló minőségű parkettagörgők és bútorgörgők is hozzájárulhatnak a nyugodt otthon kialakításához. Ezen a téren például egy parkettával szerelt dolgozószobába a kíméletes parketta görgők nyújthatnak megoldást, míg szőnyegek terén is megtalálhatjuk a tökéletes, kíméletes megoldást.

Összegezve

A lakberendezés terén tehát számos alapvetőnek nevezhető kiegészítő közül kell választanunk, de mindenképp megéri alaposan megfontolni ezek beszerzését, hiszen az egységes összképhez is hozzájárulhatnak megjelenés és funkció terén is. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük